Akrylátový tmel Bostik - MALER ACRYL A585 - 4008373

Kód: 4008373
110 Kč / ks 91 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele
Možnosti doručení
Akrylátový tmel, který lze použít uvnitř i venku všude tam, kde je třeba utěsnit spáry nebo spoje bez větších dilatačních nároků a bez nepřetržitého působení vody.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • dovnitř i ven
  • odolný proti působení vody
  • přetíratelný
  • stálobarevný
  • odolný proti stárnutí
  • odolný proti povětrnostním vlivům

 

Vlastnosti produktu

DECOACRYL je jednosložkový těsnicí tmel na bázi poly-akrylátové disperze. Zaschnutím se vytvrzuje do plasto-elastické hmoty, která nekřehne, ani nepraská. DECOACRYL má výbornou přilnavost k betonu, plynobetonu, omítce, zdivu, dřevu a dalším podkladům. DECOACRYL lze natírat běžnými barvami, laky a lazurami. Z důvodu velkého množství různých laků na trhu nelze v jednotlivém případě zaručit výsledek zpracování.

 

Oblasti použití

DECOACRYL lze použít v interiéru i exteriéru všude, kde je třeba utěsnit spáry nebo spoje bez větších dilatačních nároků a bez nepřetržitého působení vody, např. — spoje plechů a spáry opatřené základním nátěrem a lakem (po úplném proschnutí lze přelakovat) — Dřevěná okna / omítka — Dřevěné dveřní rámy / omítka — Římsa / okenní rám — Roletový box / omítka — Připojení k betonu, plynobetonu, omítce, zdivu nebo dřevu.

 

Tvary, spáry, vyplnění

Spáry o šířce 5 - 10 mm musí mít průřez spáry čtvercový. Spáry o šířce 10 - 20 mm musejí mít minimální hloubku 10 mm. Je-li spára širší než 20 mm, musí její hloubka činit polovinu šířky. Hloubku spár omezte vhodným vyplňovacím materiálem, aby nedocházelo k třístranné adhezi.

 

Příprava podkladu

Boky spáry resp. půlky spáry musejí být pevné, suché a zbavené nečistoty, prachu, mastnoty, oleje a jiných cizích látek. Silně savé podklady natřete nejprve těsnicím tmelem rozpuštěným ve vodě a nechte přibližně 15 minut zaschnout. Okraje spár případně zakryjte maskovací páskou.

 

Zpracování

DECOACRYL se nanáší rovnoměrným tlakem na boky spáry. Povrch uhlaďte zvlhčovaným nástrojem, ještě než začne zasychat, případně odstraňte lepicí pásku. Zamezte působení deště a vody na čerstvé spárování, dokud se nevytvoř í vytvrzená vrstva. Nečistoty v čerstvém stavu odstraňte vlhkým hadříkem. DECOACRYL ne ní vhodný pro dilatační spáry v pozemním stavebnictví. Pro tyto účely použijte BOSTIK BAU SMP nebo BOSTIK 27 20 MS. DECOACRYL TRANSPARENT je při nanesení bílý a vytvrzuje se na transparentní těsnicí tmel po vypuzení vody.

 

Spotřeba

Při profilu spáry 10 x 10 mm vystačí kartuše přibližně na 3 běžné metry spáry. Spotřebu lze přibližně určit vzorcem: šířka spáry (mm) x hloubka spáry (mm) = cm² na běžný metr spáry.

 

Skladování

18 měsíců při skladování v chladném prostředí.

 

Balení

Kartuše 300 ml.

Doplňkové parametry

Kategorie: Příslušenství
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.4 kg
Výrobce: BOSTIK
Báze: akrylátová disperze
? Odolnost při obrábění: stabilní < 2 mm
Velikost tahového napětí při 100 %: barevný: cca 0,40 N/mm²; transparentní: cca 0,80 N/mm²
Hustota: barevný: 1,71 g/cm³; transparentní: 1,06 g/cm³
Pevnost v tahu: barevný: přibližně 0,40 N/mm²; transparentní: přibližně 1,50 N/mm²
? Doba vytvoření povlaku: barevný: 7 minut; transparentní: 30 minut
? Tvrdost SHORE A: barevný: 30 Shore A; transparentní: 42 Shore A
E modul při 100 %: barevný: 0,40 MPa; transparentní: 0,80 MPa
Tažnost při přetržení: barevný: 240 %; transparentní: 540 %
? Tepelná odolnost: cca -20 °C až 75 °C
Teplota při zpracování: +5 °C až 40 °C
Barva: bílá

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: